Wij zorgen voor je pensioen

Wie zijn de mensen achter SNPS? En wat doen ze precies? Drie medewerkers aan het woord.

Cansu Bilici (31), allround pensioenspecialist. Woont in Rotterdam.

“Laten we eerlijk zijn: pensioen is geen sexy vakgebied. Na mijn studie Management Economie en Recht ben ik er per toeval ingerold. Inmiddels werk ik zeven jaar als allround pensioenspecialist - waarvan de laatste 2,5 jaar voor de pensioenadministratie van Shell – en vind ik mijn werk heel erg leuk. Pensioen is namelijk helemaal niet stoffig, maar juist ontzettend dynamisch. Doordat er zoveel verandert binnen het huidige pensioenstelsel, merk ik dat steeds meer mensen er bewust mee bezig zijn.”

Waardevolle informatie

“Voor mijn werk moet ik kennis hebben van alle pensioenprocessen en de communicatie daaromheen. Want de ene keer belt een deelnemer om een scheiding door te geven en de andere keer heb je contact met iemand die eerder met pensioen wil, maar niet kan inloggen in de persoonlijke omgeving. Het is aan mij om iedereen zo snel mogelijk te voorzien van waardevolle informatie. Dat betekent dat ik veel met mijn directe collega’s en andere afdelingen schakel, zoals IT of de juridische afdeling. Daarnaast onderhoud ik contact met Shell en zorg ik ervoor dat de gemaakte afspraken worden nageleefd.”

Goed op de hoogte

“SNPS is een innovatief pensioenfonds dat altijd uit is op verbetering. Iets wat goed bij mij past, want het optimaliseren en digitaliseren van processen geeft mij heel veel energie. Stap voor stap proberen we deelnemers nóg meer inzicht te bieden in hun pensioenregeling en de keuzes die zij hebben. Met succes, want de gemiddelde deelnemer is goed op de hoogte!”