Wij zorgen voor je pensioen

Wie zijn de mensen achter SNPS? En wat doen ze precies? Drie medewerkers aan het woord.

Niek Kroeze (32), toezichthoudende bestuurder namens de werknemer. Woont in Zoetermeer.

Uitvoeringskosten SNPS

“Ik vind het een eer dat ik mij als bestuurder van SNPS mag bemoeien met zaken als innovatie, communicatie en digitalisering. Ik ben niet uitvoerend betrokken maar ik geef desgevraagd sturing en adviseer waar nodig. In mijn rol focus ik me op drie gebieden: ICT, communicatie en beleggingen. De onderwerpen die voorbijkomen zijn heel anders dan in mijn dagelijkse baan als Segment Architect Analytics. Ik heb me dus in korte tijd verdiept in het pensioenstelsel, beleggingen en financiën. Wat blijkt? Pensioen is heel leuk en interessant!”

Een modern fonds

“SNPS is een jong, modern, transparant en best wel eenvoudig fonds, als je het mij vraagt. We communiceren zonder poespas en met moderne middelen, wat mij als ICT-er zeker aanspreekt. Wat betreft de transparantie: door de gescheiden pensioenrekeningen (ook wel pensioenpot genoemd), weet de deelnemer precies wat hij opbouwt. Als collega’s daar om vragen, leg ik de regeling dan ook graag even uit. Ik vind het interessant om bezig te zijn voor later. Het geeft me, naast mijn huidige job, een andere kijk op het leven en de toekomst.”

Het verschil maken

“In de twee jaar tijd dat ik deel uitmaak van het bestuur, heb ik veel geleerd. En ik leer elke week weer iets bij. Het voelt goed om het verschil te kunnen maken voor later en ergens mee bezig te zijn wat ook voor de rest van je collega’s belangrijk is. Ik begrijp dan ook niet waarom leeftijdsgenoten in mijn omgeving zich niet verdiepen in hun pensioen. Zelf dacht ik: als je een verschil wilt maken in je pensioen, dan moet je dat nu doen en niet vlak voordat je met pensioen gaat!”